Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni a madeleine kekszet (amely egy nagyon finom francia sütemény), de valahogy sosem került rá sor. Ennek legfőbb oka az volt, hogy nem volt hozzá formám :-)
Ma bevásárlás közben szembejött velem a madeleine forma, amit muszáj voltam megvenni és rögtön fel is avattam :-)
Egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető sütemény, kezdők is bátran nekiállhatnak.
2 tojást összekevertem 80 gramm porcukorral, egy kevés citromhéjjal (nem kell habosítani), majd hozzáöntöttem 80 gramm olvasztott vajat, majd 130 gramm lisztet egy csipet sóval.
A masszát habzsákba töltöttem és abból nyomtam a forma mélyedéseibe a tésztát. Előmelegített, 200 °C-os sütőben, kb. 12 percig sütöttem. A süti akkor van kész, ha a közepe felpúposodott és a széle kicsit megbarnult.
Lehet kísérletezni, hogy a liszt egy részét kiváltjuk darált dióval, mandula- vagy mákliszttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése