Kicsit elmaradtam a blogírással, de nagyon húzós volt az utóbbi néhány hónap. Munka miatt is nagyon sok dolgom volt és megszületett a második unokám is, emiatt bőven nőtt a tennivalóim száma, de ez egy édes teher :-)
Gondolom, nem csak nálam maradt meg sok tojásfehérje a karácsonyi kekszek sütésekor és ezek felhasználására nálam gyakran a habcsók jön számításba. Sokan félnek tőle, de nem annyira ördöngös dolog.
Ez a receptem két fehérjéből készült. Ezeket lemértem, most 120 gramm volt a súlyuk, a cukor ennek a duplája, tehát most 240 gramm. Nem egy diétás recept, az biztos, de ennyi kényeztetés jár nekünk.
A fehérjéket elkezdtem felverni habnak, nem a robotgép legnagyobb fokozatán, hanem közepesen. Mikor szép kemény, akkor kezdem hozzáadagolni a cukrot, kanalanként. Mikor az összes cukor benne van, onnantól számítva még 5-6 percet keverte a gép a habot, a lényeg, hogy a cukorszemcsék szépen felolvadjanak és jó kemény habot kapjunk, nagyjából ilyet:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése